We vroegen Chef Fan Zheng van restaurant Hongdae Amsterdam om zijn signature dish met ons te delen. Hij koos voor bulgogi loaded fries. Een eigen variatie op een typisch Koreaans gerecht. Om je vingers bij af te likken.
Mix in een grote mengkom de peer, ui, knoflook, sojasaus, bruine suiker, sesamolie, sesamzaadjes en zwarte peperpoeder. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg daarna de ribeye, bosui en winterpeen toe aan de marinade. Laat het geheel afgedekt minimaal 30 minuten gekoeld staan (maximaal 3 uurtjes).
Bereid de friet volgens de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bulgogi in 4-5 minuten gaar op middelhoog vuur.
Verdeel de gebakken friet over 4 grote borden. Schep de bulgogi boven op de friet, bestrooi de friet en bulgogi met Parmezaanse kaas (tip: flambeer de kaas voor een smokey smaak) en top het geheel af met de beide sauzen en peterselie.
잘 먹겠습니다 (jal meokkessumnida - eet smakelijk in het Koreaans)
Je kan echt alle kanten op met dit recept. Hou je van pittig eten; dan doe je meer gochujang en minder mayonaise in de sausmix. Je kan ook jalapeño erbij doen, of kimchi of andere soorten kaas. Heb je geen frituur thuis, maar wel een oven, dan gebruik je ovenfriet. Volg de overige stappen (minus de saus en peterselie) en doe het geheel in een ovenbestendige schaal en bak nog een paar minuten extra in de oven totdat de kaas is gesmolten. Top het geheel af met de sauzen en peterselie.
800 g Franse friet
500 g ribeye (dun gesneden)
1 (Chinese) peer (gepureerd)
1 ui (gepureerd)
4 teentjes knoflook (fijn gemalen)
2 el sojasaus
2 el bruine suiker
1 el sesamolie
1 el sesamzaadjes (geroosterd)
½ tl zwarte peperpoeder
2 bosuien (dun gesneden)
⅓ winterpeen (julienne gesneden)
3 el slaolie
100 g Parmesaanse kaas (fijngemalen)
1 st peterselie (fijn gesneden)
Truffelmayonaise
Gochujang mayo saus (gochujang en mayo naar smaak mixen)