Japans-Nederlandse chef en eigenaar van restaurant De Japanner in Amsterdam Tosao van Coevoorden deelt een bijzonder recept. Een gerecht dat zijn Japanse moeder maakte met een typisch Hollandse hoofdrolspeler: haring sashimi.
Maak de dashi (een Japanse visbouillon) met 250 ml water in de grote kom en roer deze goed door.
Voeg ijsklonten hieraan toe en 'was' de haring hierin. Dit zorgt ervoor dat de pekel eraf gewassen wordt.
Rasp de gember fijn en meng deze met de ponzu in de kleine kom.
Snijd de haring in stukjes van ongeveer 3cm en roer deze om in de kleine kom.
Snijd de lente ui en shiso fijn.
Placeer de haring op het bord en top deze af met shiso en lente ui.
2 haringen (ongesneden)
2 el ponzu
25 g lente ui
1 el geraspte gember
2 blaadjes groene shiso
4 el bonito dashi (visbouillon)
150 gram ijsklontjes
Grote kom
Kleine kom
Mes (santoku)
Fijnrasp
Bord