Snipper de ui en pers 2 teentjes knoflook. Snijd ook ongeveer 500 g kipdijfilet in dunne reepjes of blokjes.
Meng de kruiden en voeg peper en zout toe.
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de gesneden kip toe en bak deze onder voortdurend omscheppen tot de kip net gaar is.
Meng de kruidenmix door de kip en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen in een afgedekte pan. Af en toe roeren. Als er tijdens het koken vocht vrijkomt, laat dit dan even verdampen.
Voor het serveren
Leg een dürümvel klaar en bedek deze met ijsbergsla, rode ui, tomaat en vervolgens de gekruide kip.
Voeg naar smaak knoflooksaus en/of sambal toe. Als alternatief kun je zelfgemaakte tzatziki gebruiken.
Als je een panini-grill of tosti-ijzer hebt, kun je de durum daar kort onder leggen voor een finishing touch.
500 g kipfilet (dij is lekkerder)
200 g ijsbergsla
4 dürüm vellen (of tortilla's)
1 ui
2 tenen knoflook
1 tomaat in blokjes
1/2 rode ui (voor garnering)
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl cayennepeper
olijfolie